Visionen – Convenium Österlen

 Det finns en vision att Kiviks kapell alltmer ska växa som en viktig mötesplats för existentiella frågor. Bilden av vad Kapellet skulle kunna vara har växt fram i samverkan mellan Kiviks församling och Convenium Österlen.

Sommarens föreläsningsserie är en del av ett större projekt i samverkan mellan Convenium Österlen och Kiviks församling. Det övergripande syftet är att utveckla en mötesplats för andliga och existentiella frågor, som vänder sig till alla intresserade, fast boende, sommargäster och tillfälligt besökande. Genom aktiviteter som vänder sig till en bred publik vill vi bidra till att göra Österlen till en region som förknippas med en helhetssyn på människan, hållbar livsstil och ekologisk medvetenhet.I planerna ingår att genomföra kurser och workshops på teman som t.ex. ledarskap, gruppdynamik, meditation, s.k. ”mindfulness”, sorgeprocesser och existentiella uttryck i konsten men också bokläger samt retreater.

Convenium Österlen är en nybildad sammanslutning med Christer Sandahl som ordförande. Convenium Österlen vill skapa möten som karakteriseras av generositet, nyfikenhet, kreativitet, sinnlighet, djup och eftertanke. Besökare, såväl allmänheten som speciellt inbjudna yrkesgrupper, skall finna tid för både inre reflektion och gemenskap med andra i en vacker miljö.

www.convenium.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>