Sommaren 2017

Bokcafé
* Läs på plats – tidningar och böcker
* Dagens novell läses varje öppetdag
* Låna böcker
* Prata om böcker
* Kaffe
* Författarsamtal kl 17:
27/6 Olle Petersson
3/7 Lina Wolff
10/7 Martin Lind
25/7 Bo Stenfeldt
1/8 kl 17 Cilla Naumann
7/8 Tommy Gustafsson
14/8 Carlhåkan Larsén
Fler samtal kan komma att bokas!

Öppet:
-22 juni Torsdag-fredag kl 15-17 (dagens novell läses kl 16)
26 juni-1 september Måndag-fredag kl 15-18 (dagens novell/författarsamtal kl 17)
1 september-29 september Torsdag-fredag kl 15-17 (dagens novell läses kl 16)

Veckomässa
Torsdagar kl 18 (22 juni -10 augusti)

Retreat
En dag att dra sig undan för att tänka nya tankar, kravlöst. Dagen tillbringas i tystnad. Gemensamma andakter, enkel måltid, mycket egen tid. Kapellet, naturen och du själv.
Avgift 200 kr. Retreatledare är Maria Stenfeldt.
Frågor och anmälan senast 27 juni till maria.stenfeldt@svenskakyrkan.se, 0414-71362
1 juli kl 10-17

Morgonbön med frukost
Fredagar kl 08.30 juli månad

Film och samtal: ”Mod och medmänsklighet”
5 juli kl 19 Jag, Daniel Blake.
Den guldpalmsbelönade filmen visas på bion och därefter går vi till kapellet för lättare förtäring och samtal. Regissören Ken Loach visar igen sitt samhällsengagemang och sin solidaritet med de utslagna.

9 aug kl 19 Sameblod.
Filmen är långfilmsdebut för regissören Amanda Kernell, de flesta skådespelarna är debutanter från den sydsamiska gruppen. Den har lovordats av kritiker och publik.
Filmerna visas på bion och därefter går vi till kapellet för lättare förtäring och samtal.
Samverkan med Kiviks bio. Biljetter 110:-.bokas via bions hemsida www.kiviksbio.se

Meditationsplatsen Kiviks kapell – en stilla stund
En gemensam stilla stund, någon inleder med en text, sedan vilar vi tillsammans i tystnaden en halvtimme.
12 juli-2 augusti, onsdagar kl 18,

Konserter – ”Musik i Äppelriket”
Musik i Syd och Pro Musica arrangerar en konsertserie i S Mellby kyrka och i Kiviks kapell.
I kapellet inbjuds till:
Minna Weurlander & Pomona String Quartet
21 juli kl 18

Edda Magnason
28 juli kl 18

Mer info och förköp av biljetter www.musikiappelriket.se
Arr: Musik i Syd och Pro Musica, i samverkan med Kiviks församling och Simrishamns kommun.

Föredag tre söndagskvällar – Mod och medmänsklighet”
”Konsten att skratta”^
Att våga skratta och att vägra skratta.
Filmregissören Richard Hobert i samtal med publiken.

”Modet att åldras”
Att man åldras är ett faktum. Hur man åldras är ett val.
Författaren och psykoterapeuten Patricia Tudor-Sandahl talar.

6 augusti
”Att våga samtalet”
Om möte mellan människor och om samtal som bön. Författaren Anita Goldman talar utifrån sin nyutgivna och kritikerrosade bok Jerusalem & Jag.

Föredragen inleds kl 19. Entré 100:- Begränsat antal platser, öppet från 18. Ej förbokning.

Lyssna till lyrik
13 augusti kl 19 Edith Södergran – läsning Yvonne och Lars-Erik Thorelli
20 augusti kl 19 Program ej klart

”Existens Österlen” – Existentiell festival 25-27 augusti
#fullbokat – för väntelista maila info@convenium.se #
Convenium Österlen står värd för Sveriges första festival kring existentiella frågor.
Temat 2017 är ”Mod och medmänsklighet”. Vad innebär det att ha mod i en tid som präglas av rädsla, likgiltighet eller hat? Kan vi genom medkänsla, hopp och gemenskap skapa en motvikt till misstro och intolerans?
Conveniums festival är en mötesplats där vi får stanna upp, sänka tempot, och få tid att reflektera istället för att prestera.
Existens Österlen samlar författare och andra kulturarbetare, forskare, personer i människovårdande yrken och allmänheten kring frågan om vad det innebär att vara människa. Information och biljetter www.convenium.se

3 september – ”Predikaren och jag” – Teaterföreställning med Carina Molander
Vad får människan ut av all sin möda under solen? Vad är meningen med våra liv?
Hur tillbringar vi vår blixtvisit på jorden? Är allt ”tomhet, idel tomhet” och ”ett jagande efter vind”? Predikarens frågor från Gamla Testamentets tid, har vandrat genom årtusenden.
Nu har de kommit till oss, för att obesvarade vandra vidare…
Samarrangemang med Simrishamns riksteaterförening.
Entré 100:-. Medlemmar i teaterföreningen 50:-.
3 september kl 15

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

*